Hoe ziet een werkdag als Raft Guide eruit

Blog

Reiservaringen

A day in the life of a Raft Guide 

Hoe ziet een dag in het leven van een Raft Guide er nou uit? In deze blog nemen we jullie een dagje mee in het leven van een Raft Guide aan het werk.

Tijdens het ontbijt bekijken we de condities nog een keer, het lijkt erop dat het heel de dag zonnig blijft. Rond kwart over acht komen we aan bij het bureau, hier krijgen we de briefing van komende dag. In de ochtend een familie die voor het eerst gaat raften en het nog wat spannend vindt en in de middag hebben we een groep sportieve vrienden die er erg veel zin in hebben. We bekijken nog een laatste keer de condities en deze lijken perfect te worden vandaag, een lekker zonnetje en de waterstanden zijn optimaal!

De ochtend 

Na de ochtend meeting gaan we eerst het materiaal klaarmaken en controleren. Nadat al het materiaal klaar is komen de gasten al. Deze ontvangen we en spreken samen het plan van vandaag met ze door. Het is een gezin met twee kinderen van 12 en 14, ze vinden het nog wel spannend maar hebben er super veel zin in. Nadat we al het materiaal hebben uitgedeeld gaan we met de auto richting het begin van de rivier. Hier leggen we uit wat ze moeten doen als ze uit de raft vallen en laten we ze alvast een keer zwemmen in het koude water zodat ze een beetje afkoelen op deze warme dag. Nu gaat het echt beginnen! We gaan de rivier op en ze hebben de tijd van hun leven! Ze vinden het uiteindelijk toch niet zo eng allemaal en gaan als een speer. Na twee uurtjes komen we aan bij het einde. Hier helpen we met het uitdoen van de materialen en hangen dit gelijk uit. Het was een geslaagde ochtend en de gasten zijn alleen maar aan het lachen geweest!

De middag 

Na geluncht te hebben gaan we weer aan de slag met alle materialen klaar maken en controleren. Als de groep aankomt zien we al gelijk dat het een jonge sportieve groep is. Het is een grote groep dus we gaan met twee boten. Altijd leuk om met collega's samen te gaan! We geven ze de materialen en gaan naar de startplek. Na de uitleg gaan we de rivier op halverwege stoppen we bij een brug waar ze vanaf kunnen springen. Altijd leuk om dit met dit soort groepen te doen, ze doen er salto's vanaf en zijn weer helemaal ready om de boot in te gaan. Als we aankomen bij het einde hangen we alle materialen weer op zodat ze klaar zijn voor morgen. Na het invullen van het papierwerk doen we nog een biertje met de gasten en gaan we rustig richting huis.

De avond 

Na de werkdag gaan we richting huis, hier hebben we samen met onze collega's nog een barbecue in het zonnetje om de dag af te sluiten. We bespreken onze dag en kijken uit naar de dag van morgen. Wat een heerlijke dag was dit, en weet je wat? Morgen mogen we gewoon nog een keer!

Michl- Raftguide

Wil je ook Raftguide worden?

Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie; info@guidelife.nl / 073-8795796.

Misschien ook wel interessant...

Wat te doen in je vrije tijd?
Chevron right

Blog

Reiservaringen

Naast het werken heb je natuurlijk ook vrije tijd, wat doe je hiermee? In d...

Check Chevron right
Van de opleiding naar je werkplek!
Chevron right

Blog

Reiservaringen

Na de intensieve opleiding ben je klaar om aan je nieuwe job te beginnen! M...

Check Chevron right
Voorbereiding - Trainingschema!
Chevron right

Tips & tricks

Opleiding

Het is erg belangrijk dat we fit de opleiding ingaan. Om ervoor te zorgen d...

Check Chevron right

Ben jij er klaar voor? Wij wel!

Wil je nog
iets van
ons weten?

Wij zijn er voor je om je te helpen met jouw specifieke vragen! Stuur ons dan een berichtje.

Je kan ook nog kijken bij de meest gestelde vragen (FAQ) op de pagina News & Tips.